Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση Τεχνικού Προγράμματος

Ο Δήμος Αντιπάρου θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση απο σημερα -και για τις επόμενες 30 τουλαχιστον ημέρες-την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2016 και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους συλλόγων και τοπικών φορεων, πολίτες αλλα και φίλους του νησιού) όπως καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να υπάρχει ένα νεο μοντέλο διακυβέρνησης στο δημο μας, όπου η επικοινωνία πολιτών και Δήμου θα μπορει να εμπνευστεί ιδέες και να καθορίσει στόχους για το κοινό μας μελλον.
Καλο θα ειναι να το έχετε υποψιν σας πριν καταθέσετε τις προτάσεις σας.
Εκ του Δημου

3 σχόλια:

  1. Δύο (2) προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016
    (η Α πρόταση έχει κατατεθεί και εγγράφως, την 28-08-2015, ενω η Β ακολουθεί σε δεύτερη δημοσίευση λογο περιορισμού χαρακτήρων)
    Α)
    «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΦΝΕΙΚΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»
    Αρ.Πρωτ.: 2143 Ημερ/νια :28/08/2015
    Η οπτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Σιφνέικου Γιαλού, αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάπλασης-αναβάθμισης της περιοχής. Έχοντας υπόψη την κατασκευή των έργων τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή, καθώς επίσης και την εγκαταλειμμένη έκταση όπου βρισκόταν άλλοτε το γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι ο Δήμος θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει, ώστε αυτή η οπτική να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα τονίσω δε, την κατά την γνώμη μου λάθος αποψίλωση των Κέδρων από τον χώρο όπου μετέπειτα δημιουργήθηκε το γήπεδο. Πράξη, οποία είχε λάβει χώρα αρκετά χρόνια πριν, από την τότε Κοινοτική Αρχή, μην παραβλέποντας βέβαια τις ανάγκες και τα δεδομένα του τότε. Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα ανωτέρω και θέλοντας να διορθωθεί το τότε λάθος, καταθέτω την εξής πρόταση, η οποία ευελπιστώ να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου για το έτος 2016:
    Προτείνω στον χώρο όπου βρίσκεται το εγκαταλειμμένο γήπεδο να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία του εδάφους ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η φύτευση Κέδρων, δημιουργώντας έτσι μελλοντικά ένα όμορφο περιβάλλον όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, αλλά και για εμάς τους μόνιμους κάτοικους. Επίσης θα μπορούσε ανάμεσα στα δέντρα να τοποθετηθούν ένα ή δυο ξύλινα κιόσκια, κάτι που βέβαια δεν το θεωρώ απαραίτητο στην αρχική χρονική περίοδο.
    Για την συγκεκριμένη πρόταση, θα χρειαστεί να λάβουμε σοβαρά υπόψη, την άποψη γεωπόνου, ο οποίος θα ορίσει τον αριθμό των δέντρων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις φύτευσης ,τον χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης καθώς και το είδος του Κέδρου που θα επιλεχτεί. Αν και η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι η δημιουργία ενός μικρού «Κεδρόδασους», γνωρίζοντας πάντοτε ότι οι Κέδροι είναι ένα δέντρο με μακρά και δύσκολη ανάπτυξη, η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να τροποποιηθεί κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του Τεχνικού Προγράμματος, ως προς την αλλαγή του είδους του δέντρου, ανάλογα με την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών. Έχοντας ως πρωταρχικό γνώμονα την ανάπλαση-αναβάθμιση του Σιφνέικου Γιαλού.

    -Ο-
    Ανεξ.ΔημοτικοςΣυμβουλοςΑντιπαρου Φαρούπος Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β)
    ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΓΑΛΑΝΤΑΡΙΕΣ"
    Στην περιοχή «Γαλανταριές» βρίσκονται εγκαταλειμμένες και σε πολλές περιπτώσεις κατεστραμμένες, Αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες είχαν κατασκευαστεί κατά το παρελθόν. Λόγο του ότι οι χώροι άθλησης που υπάρχουν στο νησί περιορίζονται μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου και συγκεκριμένα σε δυο γήπεδα μπάσκετ, είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπεις πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν τον Επαρχιακό δρόμο Αντιπάρου-Αγίου Γεωργίου για τρέξιμο ,τζόκινγκ και περπάτημα, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί . Από την άλλη, το γήπεδο ποδοσφαίρου να αποτελείται από χώμα και χαλίκι ,κάτι το οποίο το κάνει μη χρηστικό και ακατάλληλο προς χρήση, ιδιαίτερα από παιδιά νεαρής ηλικίας και το γήπεδο του μπάσκετ κατεστραμμένο και βεβηλωμένο. Τονίζοντας, ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί το λαοφιλέστερο άθλημα σε όλο τον πλανήτη και την μεγάλη απήχηση που έχει η καλαθοσφαίριση στην Αντίπαρο. Επίσης, βλέπεις πλέον, πολύ μεγάλη συμφόρηση στα γήπεδα του σχολείου λόγο της πολυπληθούς χρήσης τους και της απήχησης που έχει ο αθλητισμός ομαδικών και ατομικών αθλημάτων , στο νησί μας . Η Δημοτική Αρχή, θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένη να δει με αυξημένο αίσθημα ευθύνης , το θέμα της διαπαιδαγώγησης των νέων ,προτρέποντας τους στο αθλητικό ιδεώδες και όχι στα ¨on line internet¨ παιχνίδια.
    Η λύση όλων των ανωτέρω προβλημάτων θεωρώ ότι είναι η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή ¨Γαλανταριες¨, προκρίνοντας την δημιουργία τάπητα ποδοσφαίρου μαζί με τερέν στίβου , ανακατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης καθώς επίσης και την κατασκευή ενός κτιρίου-πολυχώρου όπου θα μπορούσε να στεγαστούν οι ενεργοί αθλητικοί-πολιτιστικοί σύλλογοι που ασχολούνται με τον αθλητισμό, όπως ο Ναυτικός Όμιλος, ο Αντίπαρος Εν Πλω , ο Πλοηγός Αντιπάρου ή και όποιος άλλος έχει ανάγκη, δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και δημιουργώντας μια κοιτίδα αθλητισμού και ζωής στην Αντίπαρο. Γι΄ αυτόν τον λόγο, καταθέτω την εξής πρόταση , η οποία θα αποτελείται από δυο άξονες και αναλόγως των δεδομένων να προκριθεί ένας εξ΄ αυτών, ελπίζοντας να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου για το έτος 2016:
    Α )Σε περίπτωση που η Δημοτική αρχή κρίνει ή διαπιστώσει (κάτι το οποίο θεωρώ και το ποιο πιθανό) ότι το κόστος μιας τέτοιας πρότασης υπερβαίνει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού του 2016, να γίνει η πρόβλεψη στο Τ.Π. , τουλάχιστον του κόστους της μελέτης που θα χρειαστεί , ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση όλων των ανωτέρω και ο Δήμος να είναι έτοιμος για μια πιθανή ένταξη σε μελλοντικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή στην κατ΄ έτος τμηματική υλοποίηση από ιδίους πόρους.
    Β)Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή διαπιστώσει ότι οι μελέτες οι οποίες έχει στην διάθεση της, δεν επιβάλουν την έκδοση νέας, τότε άμεσα θα μπορούσε να ξεκινήσει η τμηματική υλοποίηση με όποιο κονδύλι θα μπορούσε να εξασφαλιστεί για το έτος 2016.
    -Και στις δυο περιπτώσεις θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει και σύνδεση με τον κωδικό της Β2 Κατανομής, από τους Έκτακτους Ειδικευμένους Πόρους Του Τεχνικού Προγράμματος και συγκεκριμένα της Β2-2 όπου έχει οριστεί το ποσό των 40.000 ευρώ για την δημιουργία χώρου στάθμευσης Δήμου Αντιπάρου. Θα μπορούσε ο συγκεκριμένος χώρος να συνδυαστεί με τον χώρο στάθμευσης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
    -Σε κάθε περίπτωση η αξιοποίηση του χώρου πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και όχι μετά από κάποια χρόνια. -Ο-
    Ανεξ.ΔημοτικοςΣυμβουλοςΑντιπαρου
    Φαρούπος Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -3 σταθμούς αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων, 60 ποδήλατα ειδικά σχεδιασμένα για κίνηση στον νησιώτικο ιστό, καθώς και τα απαραίτητα λογισμικά διαχείρισης συστήματος και διεπαφής χρηστών.
    -Ανάπλαση παραδοσιακής βρύσης σε καλαίσθητο σημείο του κεντρικού δρόμου
    -ανάπλαση ενετικής βρύσης στην είσοδο του Κάστρου
    -επισκευή και συντήρηση στάσεις λεωφορείου και  ευδιάκριτες πινακίδες δρομολογίων
    -ταμπέλα καλωσορίσματος στην είσοδο του λιμανιού και ενημερωτικές πινακίδες διαδρομών και αξιοθέατων
    -αναπλαση των μώλων στο Σωρό και στον Αγ.Γιώργη (ΜΕΛΕΤΗ)
    -Κατασκευή και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού (ΜΕΛΕΤΗ)
    -Διαμόρφωση photo points σε διάφορα σημεία της Αντιπάρου (δεντοφύτευση-παγκάκια)
    -Δημιουργία πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου (κυκλικής διαδρομής λιμάνι-ψαραλυκες-διασταύρωση ΑΒ -σιφνέικο-πλατεία ή σινιώρης καλουδια λιμάνι)-Αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του παλιού σφαγείου,  Αγ.Μαρίνας, ανεμόμυλου και οι προσβάσεις στις παραλίες του νησιού γενικότερα.(ΜΕΛΕΤΗ)
    -Δημιουργία του Ιατρείου στη θέση του παλιού ξυλουργείου.(ΜΕΛΕΤΗ)
    -Δημιουργία νέας αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων-πολλαπλών χρήσεων και δράσεων(ΜΕΛΕΤΗ)
    -Να δημιουργηθεί δημοτικό πολιτιστικό εργαστήρι (θέατρο, κινηματογράφος, χορός κα) (ΜΕΛΕΤΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή